Pjesma ptice

Svaki čovjek u srcu nosi pticu. Dok je dijete, sa njom priča i zajedno sa raduju. Kad odraste, zaboravi je. I pticu i pjesmu koju mu ona nudi. I raste, radi, živi...a ne osluškuje glas ptice iz srca.

Ponekad ne možemo sami. Treba nam priča. Potrebni su nam momenti za budjenje. Ljudi koji svojom energijom bude ptice u našim srcima.

Ovih sam se decembarskih dana igrala. Pa šta ako sam odrasla? Zar odrasli nemaju pravo na igru? Kroz igru se najlakše uči, a i odrasli treba da uče. I igrom se bude ptice u srcu. 

Moje su me ptice, iako male i zaboravljene, prepoznale. Odoše s pjesmom u svijet. I opet da se vrate u svoj dom. U moje srce. 

Je li cilj vrijedan ako nije iz srca? Ako je praćen pjesmom ptice, i više je od toga. 

Snežana Dakić Tomanović 
9.12.2016.

DIDA MODEL

"Ako jedan čovjek može da uradi nešto, onda to može svako"

Imate li u svom okruženju prijatelja, poznanika, kolegu ili člana porodice koji umije da vas pokrene, nekog ko veličanstveno vodi igru života, neko ko je veoma uspješan u oblasti o kojoj vi sanjate? Da li se pitate: Kako to njemu polazi od ruke? Šta on to radi drugačije od ostalih pa ostvaruje vrhunske rezultate?

Geni su važni, ideali su nam važni, okruženje nam je važno... I u svim tim segmentima života, imamo ljude koji nam postaju modeli. Posmatramo ih kako obavljaju svoj posao, šta ih motiviše, koja pozitivna uvjerenja ih podržavaju na putu do vrhunskih rezultata, na koji način komuniciraju sa drugima, postavljaju i ostvaruju ciljeve. Oni nas inspirišu i pokreću na uspjeh. Ovi modeli nas prate kroz putovanje ka ostvarenju naših potencijala.

Evo jednog modela koji je meni naročito važan. Sa vama želim da podijelim korake, elemente tog modela.


DIDA Model

Darovanje - Darujmo svom okruženju poštovanje, uvažavanje, lijepu riječ i pozitivnu energiju!

Intuitivnost - Slušajmo sebe, svoj instinkt! Pustimo maštu da piše, njegujmo dijete u nama, jer ono je čisto i bez ograničenja!

Dostojanstvo - Pokažimo etiku i odgovornost I prema sebi, I prema drugima!

Ambicija - Kruna koja konkretizuje naše želje!

Sa željom da već sjutra krenete na vaše putovanje i iskoristite jedan od elemenata modela.

Ivana Malović